Ραγκαβή 37 & Βαρβάκη, Γκύζη     2106442985     6937422844     skatsaroslab@yahoo.com 

Για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σας, χρειάζεστε μια σειρά από απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που κυμαίνονται από αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες καταπολεμούν διάφορες παθήσεις, μέχρι βαρέα μέταλλα που δομούν έναν γερό σκελετικό σύστημα.
 

Βιταμίνες - Παρά το γεγονός ότι μπορείτε να πάρετε πολλά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά μέσω συμπληρωμάτων, σχεδόν όλα μπορείτε να βρείτε στις τροφές που καταναλώνετε, ή θα έπρεπε να καταναλώνετε, κάθε μέρα.

Δείτε ποια είναι η καλύτερη τροφή για την κάθε βιταμίνη ή/και μέταλλο που χρειάζεστε:

Βιταμίνη Α

Συκώτι, σολωμός, τόνος, γλυκοπατάτες, φέτα, κατσικίσο τυρί, τυρί τσένταρ, βραστό αυγό, χαβιάρι

Βιταμίνη Β-6

Στήθος γαλοπούλας, βοδινό, φιστίκια, τόνος, αβοκάντο, στήθος κοτόπουλου, ηλιόσπορος, σουσάμι.

Βιταμίνη Β-12

Συκώτι βοδινού (και γενικά στα περισσότερα ζωικά προϊόντα), σαρδέλες, τόνος, τυρί κότατζ, αρνί, γάλα, αυγά, σολωμός

Βιταμίνη C

Πορτοκάλια, κόκκινες πιπεριές (μεγάλες), ακτινίδιο, μπρόκολο, πεπόνι, φράουλες, λαχανάκια Βρυξελλών, γκρέιπφρουτ.

Ασβέστιο

Γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Βιταμίνη D

Σαρδέλες, σολωμός, τόνος, γάλα, χαβιάρι, αυγά, μανιτάρια.

Βιταμίνη Ε

Αμύγδαλα, σπανάκι, γλυκοπατάτες, αβοκάντο, ηλιόσπορος, φοινικέλαιο, ελαιόλαδο.

Φολικό οξύ

Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σπαράγγια, μπρόκολο, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, φράουλες, φακές, φασόλια, αρακάς, αβοκάντο, ηλιόσπορος, φιστίκια, αμύγδαλα.

Σίδηρος

Υπάρχουν δύο μορφές διαιτητικού σιδήρου: ο αιμικός σίδηρος (που βρίσκεται στα ζωικά τρόφιμα όπως το κόκκινο κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά) και ο μη-αιμικός σίδηρος (που βρίσκεται στις φυτικές πηγές, όπως φακές και φασόλια). Το συκώτι κοτόπουλου έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα αιμικού σιδήρου.

Βιταμίνη Κ

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, σπανάκι κλπ), φρέσκα κρεμμύδια, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο, γαλακτοκομικά, δαμάσκηνα, αγγούρια, βασιλικός.

Λυκοπένιο

Γκουάβα, καρπούζι, ντομάτες, παπάγια, γκρέιπφρουτ, πιπεριές (ιδιαίτερα οι κόκκινες μεγάλες), σπαράγγια, κόκκινο λάχανο, μάνγκο, καρότα.

Μαγνήσιο

Σπανάκι, πασατέμπο, γιαούρτι, κεφίρ, αμύγδαλα, αβοκάντο, σύκα, μαύρη σοκολάτα, μπανάνες.

Νιασίνη

Φιστίκια και φιστικοβούτυρο. Επίσης συκώτι βοοειδούς ή κοτόπουλου.

Ω-3 λιπαρά οξέα

Υπάρχουν δύο κατηγορίες των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων: Το άλφα-λινολενικό οξύ βρίσκεται σε φυτικές πηγές όπως το φυτικό έλαιο, τα πράσινα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, ενώ το εικοσαπενταενοϊκό οξύ και το δοκοσαεξαενοϊκό οξύ (η δεύτερη κατηγορία) βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια.

Κάλιο

Αβοκάντο, σπανάκι, γλυκοπατάτες, σολωμός, αποξηραμένα βερίκοκα, ρόδι, νερό καρύδας, μπανάνες.

Ψευδάργυρος

Μοσχάρι, ηλιόσπορος, βοδινό, σκόνη κακάο, κεφίρ, γιαούρτι, μανιτάρια, σπανάκι, κοτόπουλο.

Μετάφραση/απόδοση από Iatropedia.gr με πληροφορίες από το

Για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σας, χρειάζεστε μια σειρά από απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που κυμαίνονται από αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες καταπολεμούν διάφορες παθήσεις, μέχρι βαρέα μέταλλα που δομούν έναν γερό σκελετικό σύστημα.
 

Βιταμίνες - Παρά το γεγονός ότι μπορείτε να πάρετε πολλά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά μέσω συμπληρωμάτων, σχεδόν όλα μπορείτε να βρείτε στις τροφές που καταναλώνετε, ή θα έπρεπε να καταναλώνετε, κάθε μέρα.

Δείτε ποια είναι η καλύτερη τροφή για την κάθε βιταμίνη ή/και μέταλλο που χρειάζεστε:

Βιταμίνη Α

Συκώτι, σολωμός, τόνος, γλυκοπατάτες, φέτα, κατσικίσο τυρί, τυρί τσένταρ, βραστό αυγό, χαβιάρι

Βιταμίνη Β-6

Στήθος γαλοπούλας, βοδινό, φιστίκια, τόνος, αβοκάντο, στήθος κοτόπουλου, ηλιόσπορος, σουσάμι.

Βιταμίνη Β-12

Συκώτι βοδινού (και γενικά στα περισσότερα ζωικά προϊόντα), σαρδέλες, τόνος, τυρί κότατζ, αρνί, γάλα, αυγά, σολωμός

Βιταμίνη C

Πορτοκάλια, κόκκινες πιπεριές (μεγάλες), ακτινίδιο, μπρόκολο, πεπόνι, φράουλες, λαχανάκια Βρυξελλών, γκρέιπφρουτ.

Ασβέστιο

Γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Βιταμίνη D

Σαρδέλες, σολωμός, τόνος, γάλα, χαβιάρι, αυγά, μανιτάρια.

Βιταμίνη Ε

Αμύγδαλα, σπανάκι, γλυκοπατάτες, αβοκάντο, ηλιόσπορος, φοινικέλαιο, ελαιόλαδο.

Φολικό οξύ

Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σπαράγγια, μπρόκολο, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, φράουλες, φακές, φασόλια, αρακάς, αβοκάντο, ηλιόσπορος, φιστίκια, αμύγδαλα.

Σίδηρος

Υπάρχουν δύο μορφές διαιτητικού σιδήρου: ο αιμικός σίδηρος (που βρίσκεται στα ζωικά τρόφιμα όπως το κόκκινο κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά) και ο μη-αιμικός σίδηρος (που βρίσκεται στις φυτικές πηγές, όπως φακές και φασόλια). Το συκώτι κοτόπουλου έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα αιμικού σιδήρου.

Βιταμίνη Κ

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, σπανάκι κλπ), φρέσκα κρεμμύδια, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο, γαλακτοκομικά, δαμάσκηνα, αγγούρια, βασιλικός.

Λυκοπένιο

Γκουάβα, καρπούζι, ντομάτες, παπάγια, γκρέιπφρουτ, πιπεριές (ιδιαίτερα οι κόκκινες μεγάλες), σπαράγγια, κόκκινο λάχανο, μάνγκο, καρότα.

Μαγνήσιο

Σπανάκι, πασατέμπο, γιαούρτι, κεφίρ, αμύγδαλα, αβοκάντο, σύκα, μαύρη σοκολάτα, μπανάνες.

Νιασίνη

Φιστίκια και φιστικοβούτυρο. Επίσης συκώτι βοοειδούς ή κοτόπουλου.

Ω-3 λιπαρά οξέα

Υπάρχουν δύο κατηγορίες των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων: Το άλφα-λινολενικό οξύ βρίσκεται σε φυτικές πηγές όπως το φυτικό έλαιο, τα πράσινα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, ενώ το εικοσαπενταενοϊκό οξύ και το δοκοσαεξαενοϊκό οξύ (η δεύτερη κατηγορία) βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια.

Κάλιο

Αβοκάντο, σπανάκι, γλυκοπατάτες, σολωμός, αποξηραμένα βερίκοκα, ρόδι, νερό καρύδας, μπανάνες.

Ψευδάργυρος

Μοσχάρι, ηλιόσπορος, βοδινό, σκόνη κακάο, κεφίρ, γιαούρτι, μανιτάρια, σπανάκι, κοτόπουλο.

Μετάφραση/απόδοση από Iatropedia.gr με πληροφορίες από το

Για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σας, χρειάζεστε μια σειρά από απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που κυμαίνονται από αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες καταπολεμούν διάφορες παθήσεις, μέχρι βαρέα μέταλλα που δομούν έναν γερό σκελετικό σύστημα.
 

Βιταμίνες - Παρά το γεγονός ότι μπορείτε να πάρετε πολλά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά μέσω συμπληρωμάτων, σχεδόν όλα μπορείτε να βρείτε στις τροφές που καταναλώνετε, ή θα έπρεπε να καταναλώνετε, κάθε μέρα.

Δείτε ποια είναι η καλύτερη τροφή για την κάθε βιταμίνη ή/και μέταλλο που χρειάζεστε:

Βιταμίνη Α

Συκώτι, σολωμός, τόνος, γλυκοπατάτες, φέτα, κατσικίσο τυρί, τυρί τσένταρ, βραστό αυγό, χαβιάρι

Βιταμίνη Β-6

Στήθος γαλοπούλας, βοδινό, φιστίκια, τόνος, αβοκάντο, στήθος κοτόπουλου, ηλιόσπορος, σουσάμι.

Βιταμίνη Β-12

Συκώτι βοδινού (και γενικά στα περισσότερα ζωικά προϊόντα), σαρδέλες, τόνος, τυρί κότατζ, αρνί, γάλα, αυγά, σολωμός

Βιταμίνη C

Πορτοκάλια, κόκκινες πιπεριές (μεγάλες), ακτινίδιο, μπρόκολο, πεπόνι, φράουλες, λαχανάκια Βρυξελλών, γκρέιπφρουτ.

Ασβέστιο

Γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Βιταμίνη D

Σαρδέλες, σολωμός, τόνος, γάλα, χαβιάρι, αυγά, μανιτάρια.

Βιταμίνη Ε

Αμύγδαλα, σπανάκι, γλυκοπατάτες, αβοκάντο, ηλιόσπορος, φοινικέλαιο, ελαιόλαδο.

Φολικό οξύ

Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σπαράγγια, μπρόκολο, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, φράουλες, φακές, φασόλια, αρακάς, αβοκάντο, ηλιόσπορος, φιστίκια, αμύγδαλα.

Σίδηρος

Υπάρχουν δύο μορφές διαιτητικού σιδήρου: ο αιμικός σίδηρος (που βρίσκεται στα ζωικά τρόφιμα όπως το κόκκινο κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά) και ο μη-αιμικός σίδηρος (που βρίσκεται στις φυτικές πηγές, όπως φακές και φασόλια). Το συκώτι κοτόπουλου έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα αιμικού σιδήρου.

Βιταμίνη Κ

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, σπανάκι κλπ), φρέσκα κρεμμύδια, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο, γαλακτοκομικά, δαμάσκηνα, αγγούρια, βασιλικός.

Λυκοπένιο

Γκουάβα, καρπούζι, ντομάτες, παπάγια, γκρέιπφρουτ, πιπεριές (ιδιαίτερα οι κόκκινες μεγάλες), σπαράγγια, κόκκινο λάχανο, μάνγκο, καρότα.

Μαγνήσιο

Σπανάκι, πασατέμπο, γιαούρτι, κεφίρ, αμύγδαλα, αβοκάντο, σύκα, μαύρη σοκολάτα, μπανάνες.

Νιασίνη

Φιστίκια και φιστικοβούτυρο. Επίσης συκώτι βοοειδούς ή κοτόπουλου.

Ω-3 λιπαρά οξέα

Υπάρχουν δύο κατηγορίες των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων: Το άλφα-λινολενικό οξύ βρίσκεται σε φυτικές πηγές όπως το φυτικό έλαιο, τα πράσινα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, ενώ το εικοσαπενταενοϊκό οξύ και το δοκοσαεξαενοϊκό οξύ (η δεύτερη κατηγορία) βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια.

Κάλιο

Αβοκάντο, σπανάκι, γλυκοπατάτες, σολωμός, αποξηραμένα βερίκοκα, ρόδι, νερό καρύδας, μπανάνες.

Ψευδάργυρος

Μοσχάρι, ηλιόσπορος, βοδινό, σκόνη κακάο, κεφίρ, γιαούρτι, μανιτάρια, σπανάκι, κοτόπουλο.

Μετάφραση/απόδοση από Iatropedia.gr με πληροφορίες από το http://www.health.com                                                                                                                                                                                     

Εργαστήριο

 Ραγκαβή 37 & Βαρβάκη, Γκύζη

 2106442985

 2106442985 (μετά τις 16:00)

Χάρτης

Οικία

Γράμμου 91, Βριλήσσια

2108100576

Χάρτης

Επικοινωνία

 6937422844

 skatsaroslab@yahoo.com

Φόρμα Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή

07:00 - 15:00

Σάββατο

08:00 - 11:00

Αποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies